هاست (Host) چیست؟

هاست چیست؟ host چیست - گروه گیلار
  1. خانه
  2. آموزش های طراحی سایت
  3. هاست (Host) چیست؟

هاست یکی از ابزار های لازم برای طراحی وبسایت است که همه سایت ها روی آن ساخته و بارگذاری می شوند تا بازدید کننده داشته باشند. در ادامه با ما همراه باشید تا با هاست آشنا شوید.

هاست چیست؟

هاست (Host) یا همان “میزبانی وب” یک سرویس آنلاین است که محتوای وب سایت شما را در اینترنت قابل دسترس می کند. سروری که به طور مداوم کار می کند تا سایت شما را همیشه در دسترس بازدیدکنندگان قرار دهد. یک سرویس میزبانی وب سخت افزار، نرم افزار و خطوط ارتباطی موردنیاز برای وب سایت شما را ارائه می دهد. در واقع ذخیره سازی داده های وب سایت شما در این فضا قرارمی گیرد.

هاست های وب، فناوری و منابع مورد نیاز برای عملکرد موثر و ایمن وب سایت شما را فراهم می کنند. آنها مسئول راه‌اندازی سرور، اجرای اقدامات امنیتی، و اطمینان از انتقال موفقیت آمیز داده‌های شما مانند متون، عکس‌ها و سایر فایل‌ها به مرورگر بازدیدکنندگان هستند.

پس از انتخاب هاست، قدم بعدی برای راه‌اندازی وب‌سایت مشخص نمودن نام دامنه و سپس خرید آن است. نام دامنه به عنوان هویت دیجیتالی وب سایت عمل می کند. هنگامی که کاربر نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد می کند، هاست تمام فایل های لازم برای بارگذاری وب سایت شما را منتقل می کند. نام دامنه معمولاً از یک نام وب سایت و یک پسوند دامنه مانند.com، .org، .net یا xyz. تشکیل شده است. همچنین بخوانید: دامنه چیست؟

ازآنجائیکه راه اندازی و پیکربندی یک وب سرور نیاز به مهارت های فنی گسترده ای از جمله تجهیزات، زیرساخت، سخت افزار و نرم افزار دارد، مقرون به صرفه نیست که شما وب سایت را خودتان میزبانی کنید.

اکثر میزبان های وب بسته های میزبانی متفاوتی را برای انواع مختلف مشتریان، از صاحبان وب سایت های تجاری گرفته تا سازندگان وبلاگ شخصی ارائه می دهند. از محبوب ترین هاست های موجود عبارتند از:

هاست اشتراکی (Shared Hosting)

در هاست اشتراکی چندین کاربر منابع سرور یکسانی از جمله حافظه، قدرت پردازش و فضای ذخیره سازی را به اشتراک می گذارند.

این هاست برای مشاغل کوچک و وب سایت های شخصی که نیازی به پیکربندی پیشرفته یا پهنای باند بالاتر ندارند، به دلیل سادگی و مقرون به صرفه بودن یک انتخاب خوب است.

ولی این نکته را با درنظر گرفت که افزایش ترافیک در سایر وب سایت ها می تواند بر سرعت وب سایت تأثیر گذارد.

همچنین بخوانید: ویژگی های یک سایت خوب چیست؟ 

هاست مجازی (Virtual Private Server Hosting)

در این هاست وب سایت شما یک سرور فیزیکی را با سایر کاربران به اشتراک می گذارد، لذا یک گزینه عالی برای سایت های با اندازه متوسط، فروشگاه های تجارت الکترونیک و وبلاگ های بزرگ با تعداد بازدیدکنندگان به سرعت در حال رشد است. افزایش ترافیک در سایر وب سایت ها تأثیری بر عملکرد سایت شما ندارد. اما نقطه ضعف این هاست اینست که کاربران برای مدیریت آن نیاز به تخصص فنی دارند.

هاست ابری (Cloud Hosting)

این هاست از چندین سرور مجازی برای میزبانی سایت ها استفاده می کند. بنابراین، اگر یکی از سرورها ترافیک بالا یا مشکلی داشته باشد، بقیه سرورها وب سایت را حفظ خواهند کرد.

از آنجایی که میزبانی ابری به مجموعه ای از سرورهای وب متکی است، وجود پهنای باند و فضای ذخیره سازی نامحدود و قابل اعتماد باعث گردیده است مشاغل با چندین وب سایت و سایت های بزرگ مانند فروشگاه های تجارت الکترونیک به سمت این هاست روی آورند. درواقع وب سایت شما به منابع یک سرور محدود نمی شود. بادرنظر گرفتن این نکته که هزینه آنها بیشتر از VPS و هاست اشتراکی است.

 همچنین بخوانید: چگونه به فروشگاه‌های اینترنتی اعتماد کنیم؟

هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)

این هاست برای هر وب سایت یک سرور فیزیکی تعیین می کند. باتوجه به هزینه بالای این هاست برای مشاغل آنلاین بزرگ که با ترافیک سنگین سروکار دارند ایده آل است.

با هاست اختصاصی می توانید سرور را پیکربندی کنید، سیستم عامل و نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کنید و کل محیط هاست را مطابق با مشخصات خود شخصی سازی کنید.

با اجاره سرور اختصاصی علاوه بر دریافت پشتیبانی حرفه ای از هاست، کنترل کامل بر پیکربندی سرور و دسترسی به ریشه سرورخواهید داشت. با درنظر داشتن این نکته که نیاز به دانش فنی و مدیریت سرور خواهید داشت.

همچنین بخوانید: مزایای وردپرس چیست؟

چگونه بهترین هاست را انتخاب کنیم؟

ارائه دهنده میزبانی که انتخاب می کنید برای موفقیت وب سایت شما بسیار مهم است. یک هاست معتبر، سایت شما را آنلاین نگه می دارد و به شما کمک می کند تا از خرابی های غیر ضروری جلوگیری کنید. درنظر گرفتن مواد زیر در انتخاب هاست ضروری می باشد:

کنترل پنل(Control Panel) مناسب داشته باشد.

کنترل پنل به شما این امکان را می دهد که جنبه های مختلف حساب میزبانی وب سایت خود را را بدون نیاز به ورود به وب سرور مدیریت کنید. شما باید از یک میزبان تجاری انتظار یک صفحه کنترل پنل داشته باشید تا بتوانید تغییرات ساده و نگهداری روزمره را بدون نیاز به منتظر ماندن برای پشتیبانی فنی انجام دهید.

با ضمانت زمانی(Uptime) که تبلیغ می‌کند، مطابقت داشته باشد.

نگهداری ضعیف یا ناپایدار وب سرورها، خرابی های مکرر و غیرمنتظره می تواند به طور جدی بر اعتماد کسب و کار و مشتریان شما تأثیر بگذارد. از این رو، گارانتی به‌روزرسانی و شرایط خدمات منصفانه نشان‌دهنده تعهد شرکت‌های میزبان برای راه‌اندازی سیستم‌هایشان است.

وقتی بخواهید وب سایت شما 24 ساعته در دسترس باشد فقط از یک میزبان وب با سرورهای قابل اعتماد و اتصالات شبکه پایدار این سرویس را دریافت خواهید کرد.

پهنای باند کافی داشته باشد.

اگر قرار است سایت شما ویدیو، صدا یا عناصر دیگری را که به پهنای باند بالاتری نیاز دارند ترکیب کند، هاستی که انتخاب می کنید باید قدرت پردازش و پهنای باند کافی مطابق با نیازهای شما داشته باشد.

امنیت سایت شما را حفظ کند.

اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده هاست به خوبی مجهز به اقدامات امنیتی پیشرفته شامل مدیریت دسترسی، شناسایی بدافزار، پشتیبان گیری خودکار و به روز رسانی باشند.

پشتیبانی فنی 24 ساعته داشته باشد.

اگر وب سایت شما با تاخیرهای غیرمنتظره، خرابی ها یا حتی نقض های امنیتی مواجه شود، پشتیبانی فنی 24 ساعته لازم است. درنظر بگیرید وقتی دکمه S.O.S را فشار می دهید یک طناب نجات برای شما پرتاب کند و بدانید شخصی که در سمت دیگر انتخاب می کنید از نظر فنی مجهز به دانش لازم برای کمک به شما است.

همچنین بخوانید : مزایای طراحی سایت چیست؟

سخن آخر درباره هاست

اولین قدم برای حضور آنلاین شما، خواه بصورت یک تجارت آنلاین، وبلاگ یا نوع دیگری از وب سایت باشد، انتخاب یک هاست است که به وب سایت شما امکان می دهد به صورت آنلاین در دسترس باشد.

امروزه به معنای واقعی کلمه صدها میزبان وب در دسترس هستند که هزاران نوع خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند. انتخاب هاست از برنامه های رایگان با گزینه های محدود گرفته تا خدمات میزبانی وب گران قیمت تخصصی، به نحوه استفاده از وب سایت شما و میزان بودجه ای که برای میزبانی اختصاص داده اید بستگی دارد.

هاست سرعت، امنیت و سهولت استفاده را در سایت شما فراهم می کند. لذا هنگام انتخاب یک هاست روی امنیت، قابلیت اطمینان، سرعت و پشتیبانی فنی آن تمرکز کنید .

گروه گیلار، تیم طراحی سایت در رشت و طراحی سایت در گیلان آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در زمینه داشتن سایتی با تمامی امکانات و هزینه ای مناسب می باشد.

5/5 - (2 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
یک سایت خوب چه ویژگی هایی دارد؟
نوشتهٔ بعدی
هاست اشتراکی چیست؟ | Shared Hosting

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست